Van Weersel & Zn.
Oldenzaalsestraat 126
7514 DS Enschede
(053) 435 46 28
info@weersel.nl

Almhoorn

De Diana 2000 Almhoorn

Is de almhoorn nu afgeleid van de midwinterhoorn of is het zoals we in  Twente beweren net andersom. Hennie kon er niet echt mee zitten.

Als ontwerper en muziekinstrumentenbouwer heeft hij samen met een Zwitserse vriend een messing almhoorn ontworpen.
Normaal heeft een almhoorn alleen natuurtonen, maar deze heeft veel meer mogelijkheden door het ventielgedeelte dat aan het begin van de lange corpus is gebouwd.
In 1992 kwamen wij op het idee nadat wij op de frankfurter messe op een houten almhoorn hadden geblazen en vroegen ons af of die niet in messing uitgevoerd kon worden...en zo is het gekomen in 1995 werd na een reeks van proefinstrumenten het uiteindelijke instrument op de poas bloas in de lutte gepresenteerd.
Deze ruim 2 meter lange  Bb almhoorn kun je het beste vergelijken met een langgerekte bariton alleen de intonatie is dieper, verder is het instrument licht bespeelbaar en heeft een ontzettend mooie klank.

Tot op heden is het een veel gevraagd extra attribuut bij speciale concerten, kapellen festivals en gelegenheden, of voor hele speciale baritonsolo's.

Zo heeft de almhoorn grote delen van Overijssel, Drente en Gelderland o.a. in De Lutte, Haaksbergen, Oldenzaal, Overdinkel, Borne, Enschede, Losser, Hengelo, Zevenaar en Emmer- Compascuum bij verschillende verenigingen al voor veel succesvolle uurtjes gezorgd.

Onze almhoorn is niet te koop maar uitsluitend te huur.

Terug naar het overzicht

Nieuws

Terwijl de activiteiten langzaam worden hervat, uiteraard mét talloze gezondheidsrichtlijnen, willen we u de impact van hydroalcoholische gel op bepaalde muziekinstrumenten onder aandacht brengen.

Nitrocellulose lak en hydroalcoholische gel:

Sommige van onze muziek instrumenten, en in het bijzonder bepaalde gitaren, zijn uitgerust met nitrocelluloselak.
De afgelopen weken is hydroalcoholische gel echter essentieel geworden in onze dagelijkse activiteiten. Aangezien deze gel corrosieve bestanddelen bevat, kan deze een bedreiging vormen voor de lak, vooral als deze vlak voor het bespelen of testen van het instrument is gebruikt. Voor verzilverde instrumenten is dit nog niet geheel duidelijk.

Daarom vragen wij uw uiterste waakzaamheid.
Om aantasting van de te voorkomen, wordt het sterk aanbevolen om uw handen te wassen met water en zeep en ze grondig te drogen na het aanbrengen van hydroalcoholische gel.

1. Toepassing van hydroalcoholische gel

2. Handen wassen met water en zeep

3. Drogen van de handen

4. Instrument bespelen

Ten slotte nodigen wij u uit om de geldende gezondheidsvoorschriften zoveel mogelijk te respecteren. Dit is in het belang van het behoud van uw gezondheid , en om u te beschermen tegen bovengenoemde klachten in verband met deze richtlijnen.

We wensen u veel speel plezier!

Wij nemen de komende tijd extra maatregelen om de
verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.
Wij hebben wij een manier gevonden om  blaasinstrumenten uit te proberen voor de serieuze koper, dit kan echter maar door 1 blazer tegelijk en kan er 1 extra persoon meekomen als ondersteuning om te luisteren.


Om de gezondheid van u en ons te garanderen hebben we een aantal verzoekjes en tips.
Bent u klachtenvrij? Dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel.
-We verzoeken u wel strikt de persoonlijke hygiëne in acht te nemen.
Heeft u (lichte) klachten? Ziek dan eventjes goed uit en kom een andere keer langs in onze winkel of laat het ons via telefoon of mail weten dan sturen we benodigdheden graag aan U op. We hopen je in goede gezondheid te kunnen helpen.


Gebruikt U uw instrument even niet misschien nu de tijd om een grondige onderhouds beurt te laten doen, zodat het instrument straks samen met U weer in top conditie is.

 

Volg  / Like ons op face book. voor de muzikale nieuwtjes.

 

Diana 2000 instrumenten
Top kwaliteit instrumenten uit eigen atelier.
Klik hier voor de prijslijst. 

Diana 2000J.F.Kayser
Weersels eigen productie merken.
Top kwaliteit voor een nette prijs