Van Weersel & Zn.
Oldenzaalsestraat 126
7514 DS Enschede
(053) 435 46 28
info@weersel.nl

Almhoorn

De Diana 2000 Almhoorn

Is de almhoorn nu afgeleid van de midwinterhoorn of is het zoals we in  Twente beweren net andersom. Hennie kon er niet echt mee zitten.

Als ontwerper en muziekinstrumentenbouwer heeft hij samen met een Zwitserse vriend een messing almhoorn ontworpen.
Normaal heeft een almhoorn alleen natuurtonen, maar deze heeft veel meer mogelijkheden door het ventielgedeelte dat aan het begin van de lange corpus is gebouwd.
In 1992 kwamen wij op het idee nadat wij op de frankfurter messe op een houten almhoorn hadden geblazen en vroegen ons af of die niet in messing uitgevoerd kon worden...en zo is het gekomen in 1995 werd na een reeks van proefinstrumenten het uiteindelijke instrument op de poas bloas in de lutte gepresenteerd.
Deze ruim 2 meter lange  Bb almhoorn kun je het beste vergelijken met een langgerekte bariton alleen de intonatie is dieper, verder is het instrument licht bespeelbaar en heeft een ontzettend mooie klank.

Tot op heden is het een veel gevraagd extra attribuut bij speciale concerten, kapellen festivals en gelegenheden, of voor hele speciale baritonsolo's.

Zo heeft de almhoorn grote delen van Overijssel, Drente en Gelderland o.a. in De Lutte, Haaksbergen, Oldenzaal, Overdinkel, Borne, Enschede, Losser, Hengelo, Zevenaar en Emmer- Compascuum bij verschillende verenigingen al voor veel succesvolle uurtjes gezorgd.

Onze almhoorn is niet te koop maar uitsluitend te huur.

Terug naar het overzicht

Nieuws

Diana 2000 instrumenten
Top kwaliteit instrumenten uit eigen atelier.
Klik hier voor de prijslijst. 

Diana 2000J.F.Kayser
Weersels eigen productie merken.
Top kwaliteit voor een nette prijs