Van Weersel & Zn.
Oldenzaalsestraat 126
7514 DS Enschede
(053) 435 46 28
info@weersel.nl

Eigen productielijn Diana 2000 en J.F. Kayser

Korte impressie uit het productie proces van Diana 2000 en J.F.Kayser instrumenten.
Deze instrumenten worden op dit moment voor ons en met ons in Duitsland gefabriceerd.

De materialen die voor al onze koperen blaasinstrumenten worden verwerkt, zijn legeringen  speciaal ontwikkeld voor deze merken om een langere levensduur, goede klank kwaliteit. en intonatie te bewerkstelligen.

  • top kwaliteit muziekinstrumenten van eigen bodem
  • Aanbod muziekinstrumenten van Kayser en Diana 2000

Handgemaakte euphonium door muziekhandel enschedeNa het uitlijnen, en uitsnijden van de laars wordt deze met zwaluwstaart verbinding ruw gevormd, zodat deze voor verdere bewerking opgeslagen wordt. Zowel grote als kleine bekers worden voor een groot deel handmatig gevormd. Hiernaast is reeds de laars met de beker aan elkaar bevestigd met behulp van een zwaluwstaart verbinding, en daarna hard gesoldeerd. Voor een goede intonatie is het van belang dat het geheel de zelfde wanddikte krijgt, hiernaast ziet U het platkloppen van de lasnaden.

handgemaakte blaasinstrumenten bij van Weersel uit eigen productieOp deze foto ziet U het buigen van cilindrische buis. Conische buizen worden met lood gevuld om gebogen te worden. Deze  handeling wordt gedaan om zo weinig mogelijk aanstoot punten te krijgen (zie volgende foto) en garantie op een gelijkmatige materiaaldikte, dit allemaal komt de bespeelbaarheid de klank en de stemming ten goede.

  • solderen miraphone Dit deel van een bariton corpus geproduceerd uit een stuk wordt hier voorzien van een beschermkap op de bocht.

  • onderdelen blaasinstrumenten enschede Verschillende onderdelen die klaar staan voor  verdere opbouw. Ze zijn deels gepolijst en deels nog ruw.

montage van ventiel gedeeltes,en stembuizen "een precisie werk". Alles moet op de juiste plek zitten om een zo goed mogelijke doorstroming van de lucht te krijgen wat bespeelbaarheid, intonatie en stemming ten goede komt. Stansen van diverse onderdelen zoals verbinding' s steunen, lepels voor de cilinder instrumenten, steunen, ventiel doppen en ga zo maar door allemaal om het instrument compleet te krijgen.

  • ventielen miraphone en trompetten
  • Miraphone stans onderdelen
  • mirapohone onderdelen

J.F. Kayser Baritons en Diana 2000 Euphoniums hoogglans gepolijst en klaar om een laklaag te krijgen en de oven in te gaan. Hierna worden instrumenten  afgemonteerd, voor het laatst getest en klaargemaakt voor verzending naar onze winkel.

Helaas is dit maar een kleine impressie van een stukje maatwerk waar veel kennis en vakmanschap aan te pas komt voor elk detail van een instrument.

Nieuws

Diana 2000 instrumenten
Top kwaliteit instrumenten uit eigen atelier.
Klik hier voor de prijslijst. 

Diana 2000J.F.Kayser
Weersels eigen productie merken.
Top kwaliteit voor een nette prijs